Berend Katz

Berend Katz

Concept & ontwerp
"Het voelt alsof het idee míj te pakken krijgt!"

Hoe bedenk je een idee? Goeie vraag...

Creativiteit is ongrijpbaar: ik heb vaak geen idee waar een ingeving vandaan komt. Het voelt eigenlijk nooit alsof ik een idee bedenk, het voelt alsof het idee mij te pakken krijgt.

In het begin is het hard werken, opzoek naar inspiratie. Ik moet kijken, spiegelen en omdraaien. Ik moet experimenteren, proberen, schetsen, fotograferen en kopiëren. Ik moet weggooien, vloeken, falen, frustreren en herhalen. En nog een keer.

En vervolgens afstand nemen, geduld hebben... En dan, op een onbewaakt moment waarop mijn hoofd leeg is, glipt het naar binnen: het onverwachte idee dat ik zelf ook niet zag aankomen! De ingeving die me ineens anders laat kijken naar dat wat ik dacht te kennen.

Elk idee is weer een nieuwe uitdaging, van elke opdracht leer ik. Dat is precies wat ik wil! Mijzelf en anderen blijven inspireren en veel verrassende ideëen bedenken, zowel in mijn werk als privé.

Lees alle verhalen